Мене сильно образило Євробачення, - Джамала
Співачка Джамала розповіла про перемогу в півфіналі українського голосування європейського пісенного конкурсу.
news-image

В інтерв'ю Звуки.ру Джамала відверто розповіла про своє ставлення до Євробачення і головний меседж презентованої пісні, пише «Є!».

Суть в тому, що я дуже не хотіла йти на відбір, мене якось сильно образило це Євробачення, чесно кажучи. Осад залишився. Минулого разу я вірила в пісню "Smile" - вона була настільки щирою в своєму посиланні людству "Чуваки, посміхайтеся, все добре!" - розповіла співачка.

Вона вважає, що вже "переросла" подібні веселі й легкі композиції. Тому в цьому році представила на конкурс зовсім неформатну пісню "1944", сумну і  важку, де підіймається серйозна тема депортації кримських татар у 1944 році.

Звичайно, Україна завжди показувала завжди себе досить легковажно - всі такі красиві, милі, so sweet, з гумором. Не було такої ось глибокої пісні, яка б показала, що є у нас глибокий історичний бекграунд. Так, він десь трагічний, різний, але це цікаво розповісти. Уточню, що ця пісня була написана не для Євробачення, вона не форматна. Натхненна музикою Radiohead, Беном Ховардом, більше такого британського впливу ... - зазначила співачка.

На її думку, у людей, які гинули в вагонах, немає могил, тому "писати пісні, ставити спектаклі, малювати картини" - це те, що можна зробити для загиблих під час голодомору, репресій, холокосту сьогодні.

Джамала підкреслює, що перемога на Євробаченні не є головною метою в її житті.

Зараз я вже в процесі написання наступної платівки. Євробачення, чесно кажучи, для мене не головна мета. Поїду - добре, а ні - ну й нічого, життя триває, - каже співачка.

Нагадаємо, у першому відбірковому півфіналі українського відбору Євробачення-2016, який пройшов 6 лютого, Джамала посіла перше місце в глядацькому голосуванні з величезним відривом.

Читайте також: Джамала на нацвідборі на "Євробачення-2016" влаштувала аншлаг (відео)