Резонанс
9 лютого 2016
Семенченко пообіцяв найближчим часом разом із добровольцями відвідати Шокіна і Матіоса
Нардеп прокоментував тиск слідчого Генпрокуратури на бійців Донбасу.
news-image

Генеральний прокурор Шокін і головний військовий прокурор Матіос організували негласні слідчі дії відносно народного депутата України без дозволу Верховної Ради. Для того щоб виконати команду з Банкової, ці два прихильники "диктатури закону" пішли на порушення ч.3 ст.482 КПК України, Закону України "Про статус народного депутата", Конституції України. Так нардеп Семен Семенченко прокоментував відеозапис, який з'явився в інтернеті.

Нагадаємо, мережі з'явилося відео, на якому старший слідчий з особливо важливих справ Головної військової прокуратури Генпрокуратури України Трохименко на допиті радить ветерану добровольчого батальйону "Донбас" Новикову дати покази на комбата Семенченка.

У липні 2015 року Головніою військовою прокуратурою була проведена перевірка ряду "фактів", що вкидаються через окремі Інтернет ЗМІ і youtube про нібито мою протиправну діяльність в 2014-2015 роках на посаді командира 2 батальйону спеціального призначення НГУ "Донбас"... В результаті перевірки я добровільно надав свідчення... Слідчі чесно виконали свою роботу і повідомили про те що даних, що свідчать про вчинення мною кримінального злочину, не виявлено. У вересні 2015 я подав заяву до Генеральної прокуратури про те, що на мене, як на народного депутата України, здійснюється тиск з метою примусити мене змінити свою позицію в частині голосування "проти" змін до Конституції України (в частині "особливого статусу для Донбасу" ), а також відмовитися від проведення активної роз'яснювальної роботи з даного питання в ЗМІ і серед інших народних депутатів. Тиск здійснюється загрозою відкриття кримінальних проваджень, - написав нардеп.

Нардеп зазначив, що у січні 2016 він дав свідчення у головній військовій прокуратурі, що на нього як на потерпілого  (процесуальний статус в справі) у справі Іловайська здійснюється тиск з метою примусити відмовитися від активної позиції, вимог передачі справи в суд і відтворення слідчої комісії ВР по Іловайську.

Аналогічна історія склалася і по Дебальцевому, - уточнив нардеп.

Нардеп повідомив, що у січня 2016 він дізнався про незаконне прослуховування телефону, встановлення зовнішнього спостереження і створення групи зі збору інформації, у зв'язку із чим він звернувся з офіційною заявою на ім'я Генпрокурора. Втім, після цього старший слідчий з особливо важливих справ Трохименко О.О. 05.02.2016 викликав "на бесіду" колишнього бійця Донбасу і почав "схиляти його до дачі неправдивих показань щодо народного депутата Семенченка".

Причому, знахабнівши від безкарності в присутності адвоката почав зізнаватися у скоєнні негласних слідчих дій відносно народного депутата "три-чотири томи у мене матеріалів лежить (на Семенченка) - експертизи, експерименти, відео ...", "справа часу пред'явити йому підозру", - привів слова слідчого нардеп.

З цього приводу, адвокат, що був присутній на допиті  та ветеран "Донбасу" готові дати свідчення в СБУ і НАБУ.

А громадян Шокіна і Матіоса ми з добровольцями відвідаємо у найближчий час. І запитаємо про справу Іловайська та Дебальцевого. Тому що ніяких винних ви карати не збираєтеся. А це означає, ви займаєте не своє місце. І вам доведеться його звільнити, - підсумував нардеп.
Читайте також: У мережі з'явилося відео, як старший слідчий Генпрокуратури радить бійцю Донбасу дати покази на комбата Семенченка