Світ
9 лютого 2016
Туреччина має намір захищати сирійське місто Алеппо від військових Асада
Керівництво країни називає такі дії своїм історичним боргом.
news-image

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу зробив заяву, у котрій зазначив, що його країна має намір захищати сирійське міста Алеппо від армії чинного президента країни Башара Асада, повідомляє Newsru.com, передає «Є!».

"Ми повернемо наш історичний борг. Колись наші брати з Алеппо захищали наші міста - Шанлиурфа, Газіантеп, Кахраманмараш, тепер ми захистимо героїчний Алеппо", - підкреслив прем'єр.

За інформацією, армія Асада розпочинає наступальну операцію за трьома напрямами. Активно наступають власні війська сирійського лідера, російські та іранські союзники, а також курдські загони. Протягом наступного місяця вони планують взяти під свій контроль турецький кордон та сирійське місто Алеппо. Таким чином вони намагаються звести нанівець підтримку повстанців Туреччиною.

Зауважимо, Алеппо - найбільше місто Сирії, одне з найдавніших постійно населених міст світу. Алеппо має значне місце в історії, тому що розташоване на Великому шовковому шляху, що проходив через Середню Азію і Месопотамію. Розташоване в північній частині Сирії, між Оронтом і Євфратом, на степовій річці Куейке, місто розташоване в 350 км на північний схід від Дамаска.