Суспільство
11 лютого 2016
У Лондоні організували автобусні тури до маєтків українських і російських олігархів (відео)
У програмі тура - будинки Ахметова та Фірташа.
news-image

У Лондоні організували автобусні тури до маєтків українських і російських олігархів, повідомляє Радіо Свобода, передає  «Є!»
Екскурсії проводить російський громадський діяч, борець з корупцією Роман Борисович.

Наша мета - показати не тільки процвітаючу клептократію, ми хочемо пролити світло на тих бізнесменів, основою статку яких є корупція, - говорить екскурсовод в сюжеті.

Українському олігарху Дмитру Фірташу в Лондоні належить величезний комплекс будівель, включаючи колишню станцію метро.
У свою чергу найдорожча квартира в Лондоні належить теж українському олігархові - Рінату Ахметову. Його пентхаус за адресою Гайд-парк коштує 136 мільйонів фунтів. Він обладнаний куленепробивним склом і спеціальним притулком для екстрених випадків.
На Белгер сквер стоїть шикарний будинок вартістю кілька мільйонів фунтів, який належить російському магнату Олегу Дерипасці.
Повідомляється, що нерухомість російського віце-прем'єра Ігоря Шувалова в Лондоні оцінюють в 100 разів більше від його офіційної річної зарплати. Але він наполягає на тому, що заробив капітал шляхом законних угод.
Останній будинок - найменший в турі, проте він розташований в найдорожчому районі міста - Челсі. Вартість цього будинку становить понад три мільйони фунтів. Він належить Роману Ротенбергу, його батько вважається одним з найстаріших друзів Володимира Путіна.