Події
11 лютого 2016
Держприкордонслужба тимчасово відновлює призов
Прийнято рішення про тимчасове відновлення призову на строкову службу до Державної прикордонної служби України.
news-image

Як передає УНІАН, про це на брифінгу повідомив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар відомства Олег Слободян, пише «Є!».

За його словами, "для того, щоб не допустити зниження ефективності виконання поставлених завдань, прийнято рішення про тимчасове відновлення призову на строкову службу до Держприкордонслужби".

Як сказав Слободян, у відомстві тривають заходи, пов’язані з підготовкою місць проживання строковиків, уточнення програм підготовки та інших аспектів роботи з цією категорією особового складу.

Загалом Держприкордонслужба готова прийняти близько 4 тис. військовослужбовців-строковиків, - наголосив Слободян.

Він додав, що солдатів планують відбирати на конкурсній основі та направляти на охорону кордонів лише після проходження двомісячного навчання.

Слободян стверджує, що строковики проходитимуть службу поза межами АТО, на посадах молодших інспекторів 3-ї категорії, водіїв, кінологів та кухарів.

У разі бажання їм надаватиметься пріоритетне право переходу на контрактну службупісля закінчення терміну строкової служби, - сказав він.

За словами Слободяна, одним із шляхів підвищення мотивації строкової служби є направлення солдат до підрозділів за місцем проживання, якщо вони добросовісно служитимуть.

За сумлінну службу командування підрозділів може дозволити військовослужбовцю відвідувати домівку в нічний та вільний від служби час.

При несумлінній службі, наголосив Слободян, строковик "буде направлений для проходження служби у більш віддалені підрозділи на інших ділянках кордону".

Читайте також: Над Кримом літають вертольоти, а ФСБ вдираються до будівель кримських татар