Джордж Сорос пророкує банкрутство Росії у 2017 році
Всесвітньо відомий фінансист, мільярдер Джордж Сорос передрік банкрутство Росії в 2017 році, коли країна буде повинна виплатити значну частину іноземних позик.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на РБК, відповідні прогнози мільярдер Джордж Сорос опублікував в колонці на порталі Project-syndicate.org.

За словами фінансиста, популярність президента Росії Володимира Путіна заснована на «контракті з суспільством», згідно з яким глава держави повинен забезпечувати фінансову стабільність і, нехай навіть повільне, зростання рівня життя.

Через західні санкції в поєднанні з різким зниженням цін на нафту влада Росії не в змозі стримати жодну з цих обіцянок. Дефіцит російського бюджету становить 7% ВВП, і уряду доведеться скоротити його до 3%, щоб інфляція не вийшла з-під контролю. Ці та інші події матимуть негативні наслідки для рівня життя і думки виборців напередодні парламентських виборів восени, - наголошується в колонці Сороса.

За словами фінансиста, допомогти Путіну утриматися у владі міг би розпад Європейського союзу. Це б звільнило Росію як мінімум від частини накладених на неї санкцій.

За словами Сороса, саме бажанням підштовхнути ЄС до краху і пояснюється нинішня політика Росії в Сирії, військові дії в якій посилюють приплив біженців до Європи. 

Варто відзначити, за даними ЦБ, в січні-вересні 2017 року Росії доведеться виплатити за зовнішніми боргами трохи менше 60 млрд доларів.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року генпрокуратура РФ визнала небажаними засновані Соросом фонди «Відкрите суспільство» та «Сприяння». У повідомленні генпрокуратури зазначалося, що діяльність організацій «становить загрозу основам конституційного ладу Російської Федерації і безпеки держави».

 

Читайте також: Путін не бачить ніяких катастроф в російській економіці