Резонанс
11 лютого 2016
Навальний подав до суду на Путіна
Російський опозиционер і голова Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний подав до суду на президента РФ Володимира Путіна.
news-image

Про це він сам розповів на своєму сайті, пише «Є!».

Сьогодні віднесли до Тверського суду адміністративну позовну заяву. Відповідач: президент Російської Федерації Путін Володимир Володимирович, - повідомив опозиціонер.

На думку Навального, Путін схвалив виділення бюджетних коштів компанії, з якою пов'язаний чоловік передбачуваної дочки президента Кирило Шамалов. У зв'язку з цим опозиціонер подав позов про визнання цієї ситуації конфліктом інтересів.

Навальний навів дані, згідно з якими член ради директорів «Сибура» Кирило Шамалов, чоловік Катерини Тихонової, є зятем Путіна і володіє «Сибуром» через компанію «Яуза 12».

У жовтні 2015 року влада виділили «Сибуру» $ 1,75 млрд з Фонду національного добробуту на будівництво «Західно-Сибірського нафтохімічного комбінату».

Таким чином, він (В.Путін - прим. ред.) особисто передав частинку добробуту народу Росії своєму зятю. Мав право? Юридично, так. Мав він таке право, тільки повинен був заявити про конфлікт інтересів, - написав Навальний.

Як зауважив опозиціонер, в чинному законі «Про протидію корупції» зазначено, що вигода подружжя дітей від будь-яких рішень посадових осіб є конфліктом інтересів. Сам конфлікт інтересів не є правопорушенням, проте в таких випадках потрібно заявити про нього і взяти самовідвід у разі потреби. Навальний охарактеризував ситуацію як «ідеальний кейс, на якому можна пояснювати, що взагалі таке конфлікт інтересів».

При цьому опозиціонер впевнений, що виграє суд. 

Читайте також: У Росії Навальний створив "реєстр лиходіїв"