Суспільство
11 лютого 2016
Володимир Путін очолив негативний рейтинг політиків в Україні
Найкраще українці ставляться до Олександра Лукашенка.
news-image

Згідно з результатами опитування, проведеного київською Соціологічною групою “Рейтинг”, 63% українців позитивно ставляться до білоруського президента Александра Лукашенка, 58% – до німецької канцлерки Анґели Меркель, передає «Є!»

Також у 51% опитаних позитивне ставлення до очільниці Литви Далі Грибаускайте, у 49% – до президента Польщі Анджея Дуди та президента США Барака Обами. До лідера Франції Франсуа Олланда мають позитивне ставлення 40% опитаних, до президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва – 37%.

Найгірше ставлення до президента Росії Володимира Путіна – він має лише 10% прихильників. Отже, негативний рейтинг в Україні очолює саме Владімір Путін (80%). Протягом останніх чотирьох років позитивне ставлення до російського лідера в Україні знизилося з 53% до 10%.

Відношення до Анґели Меркель, навпаки, – змінюється: найвищий був у 2012 році – 61% підтримки, у січні 2016-го – 57%. До Барака Обами українці ставляться без великих змін – позитивно, але найбільше позитивне зростання сталося у стосунку до лідерів Литви та Франції.

Жителі західного та центрального регіонів більш прихильні до Меркель та Обами. Натомість, мешканці півдня та сходу краще ставляться до Лукашенка і Назарбаєва. При цьому, на півдні також позитивно ставляться до Меркель, Грибаускайте, Дуди та Олланда. Відносно позитивно ставляться до Путіна лише на сході, передусім, на Донбасі. Президент Польщі Анджей Дуда найбільший рівень підтримки здобув у Західній Україні – 65%, у Центральній – 54% та Південній 51%, найменше у Східній – 21%.

Читайте також: У Луганську планують встановити 8-метровий пам'ятник Катерині II