Політика
12 лютого 2016
У Верховній Раді зібрали вже 4 підписи за відставку Уряду
Питання про недовіру Уряду на розгляд Парламенту буде винесено не раніше березня
news-image

Фракція “Об’єднання Самопоміч” почала збір підписів народних депутатів під постановою про оголошення недовіри Уряду. Станом на 11 годину було збрано 4 підписи. Про це повідомила нардеп від «Самопомочі» Вікторія Войціцька під час круглого столу, що відбувся в Інституті Горшеніна, передає кореспондент «Є!»

Як відомо, для того, щоб мати можливість ініціювати голосування з даного питання, потрібно отримати підтримку 150 парламентарів.

Ми почали збір підписів і на сьогоднішній ранок маємо 4 підписи. Але, ми маємо розуміти, що багато депутатів наразі в округах, дуже багато депутатів поставлять свої підписи у понеділок-вівторок, - повідомила Вікторія Войціцька.

Нардеп зазначила, що питання про винесення недовіри Уряду на розгляд Парламенту буде винесено не раніше березня, бо необхідно дотриматися  процедури регламенту, зокрема, після збору підписів постанову необхідно зареєструвати, внести до порядку денного та розглянути у відповідних комітетах.

Крім того, Вікторія Войціцька зазначила, що Україна має чіткі заяви з боку МВФ та західних партнерів про те, що наразі необхідно продемонструвати єдність та зберегти коаліцію.

Як кажуть наші західні партнери, «наростає втома від того, що відбувається в Україні». Гасла, що чутні вже не перший рік - залишилась гаслами, слово «реформи» асоціюються з невірою, а корупція залишається проблемою на цей день. Ми маємо усвідомлювати, що без підтримки наших західних партнерів ми можемо увійти в економічне піке доволі швидко, протягом декількох місяців. Тому ми мусимо до них прислухатися, - сказала нардеп.

На думку Вікторії Войціцької, коаліцію необхідно зберегти або переформатувати, тому що Захід "не хоче чути про те, що у нас будуть чергові перевибори".

Це руйнівний сценарій у відносинах із нашими західними партнерами, від яких ми залежимо, - наголосила політик.
Читайте також: Тарас Березовець повідомив, чим закінчиться скандал Абромавичус-Кононенко