Фільм «Палаюча зима» не відображає всю картину Євромайдану, - Washington Post
Фільм про революційні події в Україні, знятий всесвітньовідомою американською компанією Netflix, піддався критиці у США.
news-image

Американський журналіст Майкл О’Салліван опублікував статтю у Washington Post, у якій піддав критиці фільм «Палаюча зима» за «недостатньо безпристрасний підхід до подій та журналістський брак», передає «Є!». Проте автор статті дуже високо оцінив драматичну складову стрічки та відмітив, що фільм має високий емоційний вплив.


Зокрема, американця вразило те, що після загальної заборони владою Януковича носити захисні шоломи протестувальники знайшли вихід з ситуації і носили замість цього на голові горщики та кастрюлі. Журналіст назвав це «чорним гумором».


Наприкінці статті О’Салліван відмітив, що незважаючи на те, що закінчення фільму є щасливим, революція досягає своєї мети, а Янукович покидає країну, режисер залишає у стрічці дуже депресивний постскриптум, натякаючи на те, що революція призвела до спалаху бунту на сході України та анексії Криму Росією.

Нагадаємо, 21 листопада 2015 року режисер фільму, громадянин Ізраїлю, Євген Афінеєвський отримав від Петра Порошенка хрест Івана Мазепи за роботу над стрічкою. Цього року фільм «Палаюча зима» було номіновано на премію «Оскар».

Костянтин Рубель