Політика
12 лютого 2016
Я не вважаю ефективними міністра АПК і міністра економіки – Томенко
На думку нардепа, найближчим часом ніякого перезавантаження чинного Уряду не буде.
news-image

У 2016 році в Україні не передбачається ні перевиборів, ні зміни Уряду. Такою думкою поділився з журналістами позафракційний нардеп Микола Томенко на круглому столі, що відбувся  в Інституті Горшеніна, передає  кореспондент  «Є!».

Нардеп зазначив, що найближчим часом ніякого перезавантаження чинного Уряду не буде, можливо буде замінено кілька міністрів.

Я впевнений, 16 лютого ми вислухаємо звіт Уряду, а, теоретично, 18-го буде замінено 2-3 міністри, але це не можна вважати перезавантаженням, - сказав нардеп.

На думку Томенка, «мінімум до осені не буде нового Уряду».

Загалом, 2016 рік буде прогнозований, у якому не передбачається катаклізмів. Я не бачу ніяких несподіванок, ніяких виборів, також працює Уряд Яценюка і лише змінено кілька міністрів. Президент буде змушений миритися із цим Урядом, а історія з переобранням - це вже історія 2017 року, - вважає нардеп.

Також він зазначив, що Уряд не запропонував жодної системної інноваційної програми, яка б дала поштовх піднесенню економіки. Крім того, нардеп піддав критиці дії деяких міністрів.

Я не вважаю ефективними міністра АПК і міністра економіки. Бо не думаю, що пільги для агрохолдингів у бюджеті та вбивання малого та середнього бізнесу у сільському господарстві – це ефективне рішення, тому я не прихильник міністра АПК. І не прихильник міністра економіки, бо якщо у нас є міністри, які лобіюють західний бізнес та не підтримують український – я не їх прихильник. І я мрію, що, може у 2017 році в Україні з’явиться не проамериканський та не проросійський уряд, а проукраїнський, - сказав Микола Томенко.
Читайте також: У Верховній Раді зібрали вже 4 підписи за відставку Уряду