Світ
12 лютого 2016
Папа Франциск приїхав на зустріч з Патріархом Кирилом
Це перша в історії зустріч глав православної та католицької церков на найвищому рівні.
news-image

Папа Римський Франциск прибув в Міжнародний аеропорт імені Хосе Марті в Гавані на зустріч з Патріархом Кирилом. Перша в історії зустріч предстоятелів РПЦ та Римо-Католицької церкви повинна початися о 14:15 за місцевим часом, повідомляє ТАСС, передає «Є!».

Зійшовши з трапа літака, понтифік коротко поговорив з главою Держради Куби Раулем Кастро, обмінявшись з ним рукостисканням.

На злітній смузі понтифіка зустрічали також кардинали і священик з Литви, колишній перший секретар посольства Ватикану в Москві Вісвальдас Кульбокас, який буде перекладачем на зустрічі.

Після цього понтифік і Рауль Кастро зайшли всередину будівлі аеропорту. На злітній смузі зібралися також десятки журналістів.

До міжнародного аеропорту кубинської столиці приїхав і Патріарх Кирило, який напередодні прилетів з Москви на запрошення глави Держради республіки Рауля Кастро.

Передбачається, що зустріч предстоятелів двох найбільших Церков триватиме близько трьох годин і завершиться підписанням спільної декларації з широкого кола питань.

На сторінці Папи Франциска в мікроблозі Twitter в п'ятницю було зроблено запис:

"Сьогодні благословенний день. Зустріч з патріархом Кирилом - дар божий. Моліться за нас".

У кімнаті аеропорту, де відбудеться історична зустріч Папи Франциска з Патріархом Московським і всієї Русі, вивішені прапори Ватикану, посередині між кріслами встановлено православне розп'яття.