Політика
14 лютого 2016
Яценюк розповів про пріоритети у подальшій роботі
Першочерговими завданнями прем'єр назвав реформи фіскальної служби та митниці.
news-image

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у поточному році перш за все планує здійснити реформу Державної фіскальної служби та української митниці. Про це він заявив під час щотижневого звернення до українців «10 хвилин із Прем'єр-міністром», повідомляє «Є!».

Яценюк зауважив, що підприємці в країні стикаються з великою кількістю проблем, але насамперед - це митниця і податкова інспекція. Тому свої пріоритетні завдання прем'єр окреслив, виходячи з того, щоб суб'єктам підприємницької діяльності комфортно працювалося в країні.

Очільник Кабміну повідомив, що в управління іноземними компаніями цьогоріч перейдуть 4 українські митниці. Яценюк окреслив причини цього рішення.

"Для того, щоб ми побачили, як це працює в західних країнах, для того, щоб ми залучили найкращий іноземний досвід і продемонстрували всім іншим митницям високі стандарти і зразки, як обслуговувати український бізнес і як не брати хабарі", - зауважив Яценюк.

Прем'єр зазначив, що реформування податкової галузі вже розпочалося, але про подолання корупції говорити зарано.

"Проте податкова реформа - це не просто зміна ставок оподаткування, це в першу чергу зміна системи адміністрування податків, спрощення сплати податків і прибрання низки бюрократичних функцій, які провокують тільки корупцію по відношенню до платників податків", - додав Яценюк.