Політика
15 лютого 2016
Представники США назвали поведінку росіян на Мюнхенській конференції агресивною
Агресивною та зверхньою назвали поведінку російської делегації на Мюнхенській конференції з питань безпеки американські делегати – сенатор Джон Маккейн та колишній сенатор Джо Ліберман.
news-image
Як на мене, поведінка росіян нагадує поведінку Путіна у 2007 році. Дуже агресивна, дуже антагоністична. Втім, згадки про Холодну війну є зовсім недоречними, - сказав сенатор Маккейн.

Російські делегати заявили, що мирний план у Сирії скоріш за все провалиться у той час, коли підтримані російськими авіаударами сили уряду Ассада захопили осередки опозиції біля Алеппо.

Французькі делегати звинуватили Росію у бомбардуванні мирного населення Сирії вже через день після того, як міжнародна спільнота погодилась припинити військові операції.

Він (Дмитро Медведєв - прим.ред.) приїжджає сюди і попереджає нас, Захід, що ми не повинні допустити початку нової Холодної війни. Це при тому, що саме вони, росіяни, власними руками загарбали Крим, досі мають війська в Україні, а тепер ще знову надіслали війська на Близький Схід, - заявив колишній сенатор Джо Ліберман.

Присутній на конференції Держсекретар США Джон Керрі у свою чергу попередив, що шлях до зняття санкцій для Росії єдиний – вивід з України зброї та військових, звільнення полонених та надання доступу до окупованих території.

Читайте також: Медведєв звинуватив західні країни в тому, що вони вважають Росію «другорядною країною»