Події
15 лютого 2016
До Росії дістався небезпечний вірус Зіка
Росспоживнагляд повідомив про перший в Росії випадок захворювання вірусом Зіка.
news-image

Повідомляється, що хвора жінка повернулася в Росію з Домініканської Республіки. В даний час вона знаходиться в боксі інфекційного стаціонару, пише «Є!».

Після прибуття в Москву клінічних проявів захворювання не відзначалося, через кілька днів після повернення було зафіксовано погіршення самопочуття, температура, висип, - повідомили в Росспоживнагляді.

Раніше повідомлялося, що вакцини від вірусу Зіка поки ще знаходяться на стадії розробки, і перші полномосштабние іспитнія пройдуть щонайменше через 18 місяців.

Заступник генерального директора ВООЗ Марі-Поль Кіні розповіла, що 15 компаній і груп відібрані як кандидати для розробки вакцини. Він додала, що, згідно з останніми дослідженнями, все більш імовірна версія про зв'язок вірусу і аномально маленьких голів у новонароджених немовлят. Проте, точно підтверджено зв'язок не вдасться, швидше за все, ще кілька тижнем або місяців.

З початку 2014 року вірус Зіка був зафіксований в 33 країнах, і, як вважають у ВООЗ, кількість країн буде збільшуватись. Вперше вірус був зафіксований в 1947 році в Уганді. Симптоми хвороби - підвищення температури, головний біль, ломота в суглобах і спині, швидка стомлюваність. На початку 2016 року в світі випадок загибелі від вірусу стали частішати.

Читайте також: В Європі вперше виявлений вірус Зіка у вагітної жінки