Суспільство
15 лютого 2016
Сьогодні BBC покаже фільм про таємне листування Івана Павла ІІ з жінкою
Ватикан уникає коментарів на тему змісту фільму.
news-image

Сьогодні, 15 лютого, британський телеканал BBC покаже документальний фільм під назвою «Таємні листи Івана Павла ІІ», передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Кінострічка розповість про взаємини Папи Римського із жінками, передусім із американським філософом польського походження Анною Тересою Тимєнєцкою.

Як пише британське видання The Guardian, Ватикан уникає коментарів на тему змісту фільму.

«Таємні листи Івана Павла ІІ» розповідають про чотирирічне листування понтифіка із Анною Тересою Тимєнєцкою, котра допомагала Папі у роботі над перекладом його книжки.

Вона провела разом із Іваном Павлом ІІ сотні годин: часом у присутності секретарки, а часто сама, - писав про Тимєнєцьку Джон Корнвел, автор книги про понтифіка Івана Павла ІІ.

Сама вона заперечувала, ніби її із Папою поєднувало щось більше, ніж дружба. Вона критикувала погляди Кароля Войтили, що містяться у книзі «Любов та відповідальність».

Я подумала, що він не розуміє, про що говорить, - цитує її слова The Guardian.

Натомість Ватикан утримується від коментарів на тему анонсованого BBC документального фільму.

Відомо, що Іван Павло ІІ товаришував з Тимєнєцькою та Вандою Пултавською. Ми сподіваємося, що у фільмі буде „більше диму, ніж вогню”, - наголосив у анонімній розмові із The Guardian ватиканський чиновник.