Туреччина надасть Україні 50 млн доларів
Міжурядова угода про надання кредиту в 50 мільйонів доларів підписали міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр економіки Туреччини Мустафа Еліташ.
news-image

Це відбулося під час візиту делегації Туреччини на чолі прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу 15 лютого, пише «Є!».

Кредит надається з фіксованою ставкою 2,5% річних.

Крім того, турецький прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина готова до підписання угоди про зону вільної торгівлі з Україною.

У січні міністр закордонних справ України Павло Клімкін прибув з робочим візитом до Туреччини. Міністр поспілкувався з представниками провідних турецьких ЗМІ і повідомив про перспективи розвитку українсько-турецьких відносин.

Останнім часом Україна приділяє все більше уваги розвитку відносин з Туреччиною, з якою останнім часом зіпсувала відносини Росія. Туреччина, зокрема, є одним із союзників України в справі Криму, претензій на анексію якого Росією Анкара не визнає і різко критикує Москву за постійні порушення окупаційними російськими властями прав кримських татар на тимчасово окупованій українському півострові. Але Туреччина не стала приєднуватися до західних санкцій проти Росії, накладених через агресію Росії проти України в Криму і на Донбасі.

Читайте також: Україна і Туреччина домовляються про зону вільної торгівлі