На Євробаченні-2016 скандал через пісню «НеАнгелів»
Групу звинуватили в плагіаті.
news-image

У соцмережах активно порівнюють пісню "НеАнгелів" для відбору на Євробачення під назвою Higher з торішньою композицією Beyoncе Runnin (Lose It All).

Особливо схожими користувачам здалося звучання пісень у Бейонсе - з 3:24 хвилини, а у Віки і Слави - з 2:54.

Продюсер групи Юрій Нікітін не бачить плагіату в схожості композицій і вважає, що такий ажіотаж з приводу можливого плагіату може бути спланованою кампанією проти «НеАнгелів».

«Таке може стверджувати той, хто або не розбирається в музиці або зацікавлений у перемозі іншого конкурсанта безпосередньо. Ми проаналізували, від кого виходять подібні звинувачення і виявилося, що основна маса таких коментарів від сторінок "ботів", тобто від сторінок неіснуючих людей. Цей факт говорить про те, що подібне - спланована кампанія, яка може бути вигідна виключно нашим основним конкурентам. Це означає, що вони розглядають «НеАнгелів» як головного претендента на перемогу в національному відборі і всіляко намагаються "відтягнути" від групи голоси аудиторії, посіяти сумніви в розумінні телеглядачів. Не всі знають, що ж таке насправді плагіат. Пісня вважається плагіатом, якщо 3 такти один в один повторюють іншу пісню. Не звук барабану або іншого інструменту, не малюнок ритм-секції, не характер пісні, а саме мелодійна лінія чи текст пісні. Коли ви включаєте ефір будь-якій європейської станції, яка грає топ-40 кращих поп-пісень, то не можете не звернути увагу, що більшість пісень дуже схожі між собою тими чи іншими елементами, як правило звучанням. Це називається тренд, мода на певне звучання!» -розповів продюсер "НеАнгелів".