Політика
17 лютого 2016
Томенко: Вчора сформувалась нова коаліція «зелених» - тих, хто за долари готовий продати будь-що
Позафракційний нардеп Микола Томенко розкритикував вчорашні події у Верховній Раді, коли не була проголосована відставка прем'єр-міністра Арсеній Яенюка.
news-image

Про своє бачення подій в уряді він розповів кореспондентові «Є!» в кулуарах Верховної ради.

Суспільство розвели. Бо суспільство півдня вірило, що у нас є політична воля, у керівництва держави є воля змінити уряд, сформувати нормальний уряд. А якщо неможливо буде сформувати такий, то можна буде піти на вибори. А виявляється, що це гра, яка розписана по нотах, - вважає політик.

Томенко також поіронізував над "продажністю депутатів", яку вчора суспільство могло спостерігати.

Вчорашнє голосування дає підстави сказати, що остаточно сформована нова коаліція "зелених". Це ті політичні сили і депутати, які за долар готові не лише ідеологію, а й батьків продати. Це ті депутати, які заводились в партийні списки або коштами відповідних олігархів, або вони через них утримуються. Тому їхня ідеологія: "Усе приходящєє, а гроші вічні". Якщо Льовочкін або Ахметов сказали всім построїтись і вийти з зали, а для "лохів" двом-чотирьом лідерам фракції дозволили проголосувати - то це було очевидно, - зазначив нардеп.

Проте все ж таки Микола Томенко погодився, що головною умовою вчорашніх подій у Раді було перезавантаження уряду. Він повідомив, що перед голосуванням була зустріч президента з прем'єром.

Нагадаємо, вчора депутатам ВР не вистачило голосів, щоб ухвалили резолюцію про недовіру Кабінету міністрів. За відповідне рішення проголосувало лише 194 народних обранців, хоча перед цим парламент прийняв рішення визнати роботу уряду незадовільною.

Читайте також: Оприлюднено список депутатів, які не підтримали відставку Яценюка