Суспільство
18 лютого 2016
Геращенко окреслив подробиці суду над обвинуваченим у вбивстві поліцейським
Радник міністра переконує, що патрульного варто відпустити з-під варти.
news-image

Радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що триває суд на патрульним, якого звинувачують у вбивстві 17-річного підлітка під час погоні на автомобілем BMW. Відповідний допис нардеп зробив у Facebook, передає «Є!».

"Разом з Мустафою Наємом приїхали до суду, для того, щоб заявити про те, що ми готові взяти на поруки підозрюваного в вчиненні правопорушення патрульного поліцейського", - наголосив Геращенко.

Він зазначив, що суд повинен об'єктивно поставитись і до рідних загиблого Михайла Медведєва, і до патрульного Сергія Олійника. Оскільки надмірний запобіжний захід призведе до пагубних наслідків загалом серед патрульних поліцейських країни. Вони можуть у майбутньому просто боятися виконувати законно свої обов'язки.

Геращенко зауважив: варто взяти до уваги той факт, що Сергій Олійник не знищив запис зі свого реєстратора, а чесно надав його при потребі, й від слідства не переховувався. Прокуратура ж, підкреслює політик, продемонструвала змонтоване відео з метою дискредитації обвинуваченого.

Рішення у Печерському суді, повідомляє Геращенко, буде приймати суддя Юлія Волкова, яка відпустила під домашній арешт підозрюваного в організації масових вбивств на вулиці Інститутській Дмитра Садовника. Тому очікувати від неї об'єктивного рішення не варто, певен радник міністра.

Геращенко наголосив, що ця резонансна справа використовується недоброзичливцями з метою дискредитації реформи Національної поліції, яка нещодавно відбулася в країні.