Політика
19 лютого 2016
Томенко прокоментував рішення БПП позбавити його мандату: Є «бєспрєдєльні» варіанти, як це зробити
Нардеп Микола Томенко розповів про можливі варіанти позбавлення його мандату.
news-image

Про це він розповів кореспондентові «Є!» в кулуарах Верховної Ради.

На запитання журналіста про повідомлення у ЗМІ щодо рішення БПП позбавити мандату його і Єгора Фірсова, Томенко спокійно відповів:

Що хочуть - зрозуміло. Інша справа - як зробити!

Він повідомив, що єдиний конституціний правовий шлях для позбавлення мандату - це лише ухвалення закону про імперативний мандат, де буде прописана процедура, як це зробити.

Проте нардеп сумнівається, що цей закон буде найближчим часом проголосований у ВР.

Зараз активно обговорюється інший варіант, який ще розглядався за часів Януковича. Щодо Власенка застосовували цей метод, коли група депутатів звертається до суду проти одного з членів фракції... Якийсь районний суд прийме рішення і голова ВР це зачитає. З точки зору законності, звичайно, це неконституційно і незаконно, - зазначив Томенко.

Він також розповів і про третій, доволі сумнівний варіант позбавлення мандату.

Є третій, "бєзпрєдєльний" варіант: пославшись на загальну формулу конституційну, що ти вийшов з партії, 20 людей збираються і направляють (рішення - прим.ред.) в центральну виборчу комісію, яка й приймає рішення позбавити мандату. Такі варіанти є і депутати це знають, - підкреслив Томенко.

Проте нардеп нічого страшного не бачить в цьому рішенні фракції.

Люди життя віддають за Україні, а я лише мандат. Нічого страшного, - резюмував Томенко.

Відзначимо, прийняті 16 лютого зміни до закону "Про вибори народних депутатів України" дозволяють виключити кандидатів в нардепи по виборчому списку партії в багатомандатному окрузі.

Нагадаємо, 2 лютого з фракції БПП вийшов нардеп Микола Томенко, який пройшов до парламенту під 8 номером списку БПП, а вже 8 лютого про свій намір вийти з фракції заявив нардеп Єгор Фірсов (54-й номер у списку).

 

Читайте також: Томенко: Вчора сформувалась нова коаліція «зелених» - тих, хто за долари готовий продати будь-що