Події
19 лютого 2016
Односельці збирають віче на підтримку звинуваченого у вбивстві патрульного
Поліцейського Сергія Олійника суд залишив під вартою строком на 2 місяці.
news-image

24-річному патрульному Сергію Олійнику, якого звинувачують у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування, загрожує довічне ув'язнення. 18 лютого Печерський суд міста Києва прийняв рішення залишити його під вартою до 17 квітня й із зали суду поліцейського повезли до ізолятора, повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.ua.

Поліцейський Сергій Олійник родом із села Тирлівці Бершадського району Вінницької області. Його односельці планують 21 лютого влаштувати народне віче, щоби виказати судовій системі свій протест з приводу незаконного, на їх думку, арешту патрульного.

"Не дамо його з брудом змішувати. Він не до дівчат поїхав, а був на службі, виконував свої обов'язки. А його тепер намагаються розчавити. Він порядний, відповідальний хлопець. І через п'яних мажорів постраждав. Тому ми будемо писати звернення до президента, Верховної Ради та генерального прокурора, аби втрутилися у цю справу", - розповів односелець, який не представився.

Мешканці села розповідають, що Сергій закінчив у Тирлівці школу, потім податкову академію в Ірпіні. Якийсь час працював слідчім, але через корумпованість правоохоронних органів пішов з посади й працював менеджером. Після створення Національної поліції вирішив податися працювати у нову структуру й успішно пройшов відбір.

Односельці переконують, що Сергій виріс в інтелігентній родині, змалку мріяв працювати у міліції. Коли дізнався про реформу правоохоронної структури, то вирушив туди з документами, навіть не міркуючи. Мешканці Тирлівців упевнені в тому, що Сергій є людиною порядною й свої обов'язки поліцейського виконував сумлінно, повноважень не перевищував.

За інформацією, адвокати Олійника подали апеляцію на рішення Печерського суду.