Війна
21 лютого 2016
Конфлікт між ватажками бойовиків Захарченком та Ходаковським загострюється
Поки що боротьба тримається на негативних взаємних заявах.
news-image

Один з ватажків "ДНР", впливовий польовий командир Олександр Ходаковський перейшов у відкриту опозицію до глави самопроголошеної республіки Олександра Захарченка, повідомляє "Четверта влада", пише «Є!».

Почалось все з того, що Ходаковський вигнав з Ясинуватої Павла Губарєва, якого Захарченко мав намір призначити "мером". У відповідь ватажок "ДНР" вирішив не опускатися до особистого спілкування з польовим командиром, а надав команду влаштувати проти нього травлю у місцевих ЗМІ та в Інтернеті. Тепер Ходаковський для мешканців Донбасу відкрився з іншого боку: мародер, злодій, боягуз. Виявилось, що однодумець може стати гірше будь-якого "правосєка".

"Те, що Захарченко - глава держави, це не тільки його заслуга і заслуга думки народу, який голосував. Тому що народ голосував так, як треба було, як правильно. Коли не надали ніяких альтернатив, не було конкуренції ... а ми солідарно вирішили, що якщо ми чогось варті, якщо ми не для красного слівця всі свої ідеї говоримо, то ми повинні відмовитися від можливих ракурсів, забезпечувати можливість Захарченко попрацювати", - розповів Ходаковський в інтерв'ю російському виданню.

Командир не приховував: він сам хотів очолити "ДНР", але кураторам із Москви більше до вподоби прийшовся Захарченко.

У своєму блозі Ходаковський чесно зізнався, що фінансував самопроголошену республіку Курченко. Інші фінанси отримували з грабування, зокрема автосалонів та автозаправок. Саме на тлі розподілу фінансів й почалися усі розбіжності.

"Немає ніяких мене і Захарченко. Ми з різних вимірів", - відрізав Ходаковський.