Facebook відкрив новий відділ по розробці віртуальної реальності для соціальних мереж
Новий відділ "буде вивчати, як люди можуть контактувати і ділитися контентом за допомогою сучасних віртуальних технологій".
news-image

Facebook відкрив новий відділ, який займатиметься дослідженнями, пов'язаними з розробкою технологій тривимірної віртуальної реальності в інтернет-просторі, в тому числі в соціальних мережах. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті компанії, передає «Є!».

Ми створили окрему команду, яка зосередиться виключно на дослідженні сфери соціальної комунікації у віртуальному просторі, - йдеться в заяві.

Як вказали в Facebook, новий відділ "буде вивчати, як люди можуть контактувати і ділитися контентом за допомогою сучасних віртуальних технологій".

Нові розробки будуть вестися спільно з південнокорейською компанією Samsung, яка в 2014 році представила так званий "шолом віртуальної реальності" під назвою Gear VR, а також з компанією Oculus VR. Останню Facebook придбала навесні 2014 року за $ 2 млрд разом з правами на технологію на ще один схожий пристрій - "шолом" Oculus Rift".

У майбутньому технології віртуальної реальності зроблять можливими абсолютно нові типи комунікацій. Наприклад, друзі, що живуть в різних частинах світу, зможуть проводити час разом, відчуваючи себе так, ніби вони знаходяться поруч один з одним, - розповіли представники соцмережі.

При цьому в Facebook підкреслили, що їх роботи по створенню віртуальних комунікацій знаходяться на ранній стадії, і компанії належить вирішити ще безліч технічних проблем.
Про те, що Facebook поставив перед собою завдання створити і розповсюдити в інтернеті новий вид комунікації, стало відомо ще минулого літа.

Віртуальна реальність знаходиться в центрі наших інтересів, оскільки володіє гігантським інформаційним потенціалом, - заявив тоді Цукерберг.
Читайте також: Cьогодні на засіданні парламентського комітету буде розсекречена стенограма РНБО від 28.02.2014 по ситуації в Криму - Береза