Вінницька Roshen збільшила чистий прибуток на 9%
Вінницька Roshen за рік заробила майже 52 мільйони.
news-image

ПАТ "Вінницька кондитерська фабрика", що входить в корпорацію Roshen, у 2015 році наростила чистий прибуток на 9% - до 51,78 млн грн. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передає «Є!»

Згідно з офіційним оголошенням про проведення в квітні загальних зборів акціонерів, активи компанії за минулий рік зросли на 17% до 4,146 млрд грн, основні засоби - на 33,8% до 3,775 млрд грн.

Нерозподілений прибуток вінницького підприємства до кінця року становив 673 млн грн, в порівнянні з 621,236 млн грн в 2014 році.

Крім того, як повідомляється в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, директор ПАТ "Вінницька кондитерська фабрика" Олександр Білик 19 лютого 2016 звільнений з посади за власним бажанням.

Білик очолював підприємство протягом дев'яти років.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко заявив, що передав свою частку "Рошен" у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

Корпорація "Рошен" (ТМ Roshen), один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську, Кременчуцьку і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод, а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Як відомо, Порошенко під час виборчої кампанії заявив про рішення, у разі обрання главою держави, продати свої бізнес-активи, найбільшим з яких є мажоритарна частка в корпорації "Рошен", за винятком лише телевізійного "5 каналу".

Читайте також: У Мілані відкриється виставка «Подих весни»