Світ
23 лютого 2016
Прага відмовилася стати містом-побратимом Пекіна
Влада чеської столиці відкинула формулювання документа, про те, що "Прага визнає Тайвань невіддільною частиною китайської території".
news-image

Прага відмовилася стати містом-побратимом Пекіна. Міська рада чеської столиці відхилила запропонований китайською стороною проект відповідної угоди, в якому містилося зобов'язання визнати "єдність (територіальну - ред.) КНР і її політики", повідомило видання "Празький щоденник", передає «Є!».

Прага не підпише угоду про побратимську співпрацю з Пекіном. Текст договору не затвердили члени Міської ради. Обидві сторони повинні були взаємодіяти в торгівлі, туризмі, культурі. Угода зобов'язувала Прагу визнати єдність Китаю та його політики. Проект ініціювала (влада - прим. ред.) китайської столиці, - зазначило видання.


Влада чеської столиці відкинула формулювання документа, що "Прага визнає політику Китаю, так само як визнає Тайвань невіддільною частиною китайської території".
Проектом угоди було передбачено розвиток побратимських зв'язків між обома столицями на майбутні п'ять років.
Чесько-китайські торгово-економічні зв'язки останнім часом активно розвиваються. КНР збільшує інвестиції в економіку республіки. Китайські туристи стали одними з найбільш численних в країні. Цьому, зокрема, сприяє чинне з минулого року пряме повітряне сполучення між Прагою і Пекіном.

Читайте також: Польське видавництво вибачилося за мапу, на якій Крим входить до Росії