Політика
24 лютого 2016
Садовий розповів, що напередодні голосування за відставку прем'єра йому телефонував Президент
Глава держави під час розмови зазначив, що хоче відставки Яценюка та Шокіна.
news-image

Мер Львова Андрій Садовий розповів про дзвінок Президента щодо рішення про відставку прем'єр-міністра Яценюка. Він зазначив, що Порошенко дзвонив йому особисто, передає «Є!» із посиланням на "Сегодня".

Ми до останнього сподівалися, що Президент і Парламент усвідомлюють свою персональну відповідальність за ситуацію в країні. Звичайно, каталізатором процесу стало голосування за відставку Уряду. Президент особисто мені дзвонив і говорив: "Я прийняв рішення. Яценюк повинен піти, Шокін повинен піти, - розповів Садовий.

При цьому мер Львова уточнив, що Глава держави телефонував йому 16 лютого, щоб висловити співчуття у зв'язку зі смертю батька.

Коли я потім в кінці дня взяв роздруківку і подивився, хто і як голосував, то мені стало трохи боляче. Тому що найцінніше, що можна мати на дуже великій посаді, – це повага. І коли вона починає зникати, дуже складно, - підсумував Садовий.

Нагадаємо, Верховна Рада не прийняла резолюцію про недовіру Кабміну і, відповідно, не відправила Арсенія Яценюка у відставку. Результати парламентського голосування з цього питання: "за" 194, "проти" 2, "утрималися" 12, "не голосували" 28 із 236 зареєстрованих депутатів.

Читайте також: Віталій Кличко відвідав у Вашингтоні музей Голокосту