Події
24 лютого 2016
Комбат 28-ї ОМБР отримав 6 років позбавлення волі за хабар
Печерський районний суд Києва визнав командира першого батальйону 28 окремої гвардійської механізованої бригади Володимира Пушкаря (позивний «Хмара») винним у сприянні контрабанді товарів в окуповану частину Донецької області.
news-image

Офіцера засудили до 5 років і 8 місяців позбавлення волі, повідомляють колеги Пушкаря, пише «Є!»  посиланням на "Іnforesist".

Так, дійсно, він визнаний винним. Але тексту рішення суду поки немає, чекаємо , - розповів командир бригади Олег Зубовський.

Зараз «Хмара» знаходиться в слідчому ізоляторі. Вирок вступить в силу, якщо його підтвердить апеляція.

Нагадаємо, що 21 вересня Військова контррозвідка служби безпеки України (СБУ), спеціальний підрозділ «Альфа» і слідчі військової прокуратури Південного регіону затримали командира батальйону 28-ї окремої механізованої бригади (ОМБ) Збройних сил України (ЗСУ) за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 1 мільйон 100 тисяч гривень.

Однак, на засіданні з обрання запобіжного заходу для комбата 28-ій ОМБр держзвинувачення не знайшло доказів його зв'язки з терористами,  тому суд переніс засідання, давши слідству добу на збір доказів. Після чого слідчий суддя Приморського райсуду Одеси Анатолій Дерус відмовився розглядати питання про запобіжний захід підозрюваному, взявши самовідвід. В результаті, запобіжний захід для комбата обирав суддя Віктор Іванов.

Розглянувши всі отримані докази, Приморський райсуд Одеси залишив на волі комбата 28-ій ОМБр, якого підозрюють в отриманні мільйонної хабара.

Відзначимо, що головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що бійці 28 бригади ЗСУ майже за півроку отримали хабарів за контрабанду в зоні АТО на 100 мільйонів гривень.

Читайте також: У Дніпропетровську на хабарі затримано двох співробітників СБУ