Американська компанія побудує морський термінал на Одещині
Американська компанія Cargill інвестує 100 мільйонів доларів у будівництво нового зернового терміналу в морському торговельному порту «Южний» на Одещині.
news-image

Великий інвестиційний проект в українському уряді вже встигли охрестити «початком походу для залучення американських інвестицій в Україну», пише «Є!» з посиланням на "Радіо Свобода".

Українські експерти вважають, що це позитивний крок для української економіки.

Президент Українського аналітичного центру, економіст Олександр Охрименко вважає, що будівництво Cargill власного терміналу сприятиме підвищенню конкурентності серед зернових трейдерів.

Cargill – це монстр. Дійсно, коли в нього буде свій порт, із ним важко конкурувати, але можливо. Але я не вважаю, що це погано. Це нормально. Якщо говорити про майбутнє України, бажано, щоб отакі інвестори приходили, – каже експерт.

Компанія Cargill є одним із найбільших світових зернових трейдерів. Переговори щодо нового терміналу на Одещині почалися влітку 2015 року на інвестиційній конференції у Вашингтоні.

24 лютого на Одещині за участю прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка і посла США в Україні Джеффрі Пайєтта підписали угоду про інвестиційний проект у порту «Южний». Згідно з документом, компанія Cargill придбає 51% перевантажувального терміналу, який компанія «МВ Карго» побудує в порту «Южний».

Відомо, що будівництво терміналу на Одещині триватиме два роки, повноцінний запуск заплановано на 2017 рік.

Читайте також: Яценюк розповів, хто повинен боротися з корупцією