Події
25 лютого 2016
Генпрокуратура викликає на допит екс-Генпрокурора Махницького
У прокуратурі поскаржилися, що Олег Махницький на систематичні виклики до слідчого не з’являється.
news-image

У прес-службі Генпрокуратури повідомили, що колишній в.о. Генпрокурора Олег Махніцький викликається для допиту у якості свідка у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), передає «Є!».

Як заявили у прес-службі, допит хочуть провести у рамках розслідування справи про перевищення посадовцями ГПУ службових повноважень, "які чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям".

Також у Генпрокуратурі відмітили, що Олег Махницький на систематичні виклики до слідчого не з’являється.

У період з грудня 2015 року – лютого 2016 року органом досудового слідства здійснювались телефонні дзвінки на номер, який перебував у користуванні колишнього в.о. Генерального прокурора України Маніцького О.І., з метою запросити останнього для допиту як свідка у вищевказаному кримінальному провадженні, однак в ході вказаних дзвінків встановлено, що даний номер оператором мобільного зв’язку не обслуговується.

Одночасно, за допомогою засобів поштового зв’язку, рекомендованим пріорітетними листами направлено повістки Махніцькому О.І. за адресами його проживання у м. Львові та м. Києві, однак повістки повернулися до Генеральної прокуратури України у зв’язку з тим, що адресат за вказаними адресами не проживає, - зазначили у прес-службі.

Читайте також: «Прості люди можуть керувати країною краще, ніж наші теперішні очільники» - палка промова Руслани (відео)