Політика
25 лютого 2016
«Україну треба рятувати» - екс-прем'єр Азаров пообіцяв повернутися в країну
Микола Азаров зазначив, що необхідно відновити повноваження Верховної Ради сьомого скликання.
news-image

Екс-прем'єр України Микола Азаров заявляє, що обов'язково повернеться на батьківщину. Про це він сьогодні повідомив журналістам на прес-конференції в Москві, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Я обов'язково повернуся в Україну. Я тут (в Москві) - колишній прем'єр, але я не колишній український політик, - сказав Азаров і підкреслив, що не розуміє за що він на території України був оголошений в розшук.
У мене немає і не було ніяких активів. Назвіть мені, де вони ... Вони морозили і продовжують морозити повітря. Сподіваюся, прийде час і всі рішення (судів) будуть скасовані, а ті хто виносив їх - будуть покарані, - заявив він.

Азаров також повідомив, що уважно продовжує "стежити (за подіями в Україні) і спілкуватися з людьми".

Яке місце у мене буде в політиці (в Україні), я не знаю, подивимося. Я нікуди не рвався особливо, - сказав Азаров, додавши, що "зараз в Україні немає системного державного управління", і для нього сьогодні "головне реалізація плану відродження країни ".

Азаров запропонував для порятунку України відновити сьоме скликання Верховної ради.

Україну треба рятувати, питання - як. Після перевороту всі опозиційні сили були зачищені. Багато виїхали або сидять у в'язниці. Комітет пропонує свій план виходу з кризи - повернутися до стартового варіанту, який був зафіксовано 21 лютого 2014 року, - сказав екс- прем'єр.

За його словами, єдиним легітимним органом влади в Україні є Верховна рада сьомого скликання, термін повноважень якої закінчується в 2017 році

Конституцією не передбачено ніяких в.о. президента, пост якого незаконно зайняв Турчинов. Треба відновлювати повноваження Верховної Ради сьомого скликання, - заявив Азаров.

Він також упевнений, що будь-які вибори "в умовах чинного тоталітарного режиму абсолютно не змінять політичного і економічного курсу".

Читайте також: Генпрокуратура викликає на допит екс-Генпрокурора Махницького