Події
25 лютого 2016
З-під завалів будинку у центрі столиці дістали постраждалих
Один чоловік знаходиться у вкрай важкому стані.
news-image

Трьох будівельників дістали рятувальники з-під завалів у будинку по вулиці Б.Хмельницького у Києві.  Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга, передає «Є!».

За попередніми даними, під завалами нежилого приміщення знаходилося 5 осіб. Рятувальники, коли прибули на місце пригоди й почали роботу, чули голоси людей, які опинились у пастці й просили про допомогу.

"Попередня інформація, що 5 людей під завалами було, зараз 3 вже дістали, двоє госпіталізовані, один дає свідчення поліції, і четвертого відкопують", - сказав Гаряга.

Чиновник наголосив, що інформація про остаточну кількість постраждалих буде оприлюднена, коли рятувальники закінчать пошукові роботи. Зараз на місце інциденту доставлено спецтехніку, яка пришвидшить розбір завалів.

Гаряга зазначив, що даний будинок знаходиться в приватній власності, приміщення зараз є нежилим й раніше тут вже відбувалася пожежа, яку влаштували безхатьки. Про причини нинішньої трагедії поки остаточно не повідомляють.

"Очевидно, що відбувалися ремонтні роботи в цоколі, або в підвальному приміщенні цього будинку, і обвалилося перекриття з верхнього поверху до нижнього", - зазначив він.

Як стало відомо, за фактом обвалу будинку на вулиці Богдана Хмельницького у Києві розпочато кримінальне провадження за ст. 271 КК України. Досудове слідство проводить Шевченківське управління поліції ГУНП. Прокуратурою міста хід розслідування взято на контроль.

Нагадаємо, 25 лютого у другій половині дня у будинку №12 на вулиці Богдана Хмельницького впало перекриття. Відомо, що обвалилося кілька поверхів.