Суспільство
28 лютого 2016
Сирійських біженців планують поселити в Яготині
Міграційна служба будує гуртожиток для більш як 200 сирійців.
news-image

У Яготині Київської області міграційна служба будує гуртожиток, у який прийнято рішення поселити більш як 200 біженців із Сирії. Однак місцеві мешканці населеного пункту виступили з акцією протесту проти такого сусідства, йдеться у сюжеті телеканалу "112 Україна", передає «Є!».

Забудовник твердить, що гуртожиток будували для чорнобільців, але згодом Міграційна служба перекваліфікувала будівництво. Фінансування надходило, як з Євросоюзу, так і з держбюджету.

"У місті проживає 18 тисяч мешканців. Я вважаю, що 250 біженців для маленького міста - це катастрофа. Європа відмовляється від них, а нашій злиденній країні нав'язують біженців", - каже депутат обласної ради Армен Шахар'янц.

Яготинці переконують, що побоюються асоціальної поведінки, сплеску хвороб та підвищення рівня злочинності у містечку. 

"Ці люди принесуть нам багато проблем, а у нас їх у районі й так достатньо", - каже громадський активіст Іван Заморський.

Міський голова Яготина Наталя Дзюба зауважила, що вона розуміє проблеми переселенців із Сирії й співчуває людям. Але варто піклуватися й про своїх мешканців, переконує мер міста. Вона наголосила, що наполягає на тому, щоб частину збудованого приміщення віддали сирійцям, а іншу частину - переселенцям з Донбасу. Варто зазначити, що громада міста виступила категорично проти цієї пропозиції. 

Мешканці Яготина 28 лютого вийшли на мирну акцію протесту, щоб виступити проти поселення біженців із Сирії на території свого населеного пункту.