Маріупольський порт купив у «опоблоківця» автомобіль вартістю 1,5 млн грн
Адміністрація Маріупольського морського порту 4 лютого за результатами тендеру акцептувала пропозиції щодо закупівлі автомобілів на 2,80 млн грн.
news-image

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», передає «Є!» з посиланням на "Наші гроші". 

Відомо, що ТОВ «Автоцентр-Маріуполь» поставить два автомобіля Citroen Berlingo Multispace X-TR із двигуном HDi 90 та механічною коробкою передач по 650 тис грн. Відповідну угоду підписали 22 лютого.

ТОВ «Фольксваген Центр Кривий Ріг» замовили мінівен Hyundai H-1 із дизельним двигуном за 1,50 млн грн.

Цей автомобіль має бути оснащений парктроніком, передніми подушками безпеки, шкіряною оббивкою керма та аудиосистемою.

До всіх автівок замовили по комплекту легкосплавних дисків з шипованими зимовими шинами і тонування стекол. Крім того, постачальники проведуть за свій рахунок три техобслуговування.

Citroen Berlingo в такій комплектації продається по 540 тис грн. Диски з шинами коштують ще 11 тис грн.

Що ж до Hyundai H-1, то у грудні 2015 року адміністрація морського порту «Южний» придбала такий мінівен для Маріупольського морпорту за 864 тис грн. Це на 42% дешевше нинішнього тендеру.

Зараз найдорожча комплектація коштує 1,17 млн грн., тобто на 22% менше. При цьому, очікувана вартість закупівлі становила 2,59 млн грн.

«Автоцентр-Маріуполь» належить Олександру та Крістіні Турій і Дмитру Єсіну.

У 2014 році інші дві фірми Турія – ТОВ «Автоцентр-Баварія» і ТОВ «Виробнича Фірма «Сотта-Сервіс» розіграли тендер морпорту на техобслуговування і ремонт за 1,40 млн грн.

Власниками «Фольксваген Центр Кривий Ріг» є Валерій і Лариса Гресько та Ольга Булавка. Валерій Гресько є депутатом Криворізької міської ради від партії «Опозиційний блок» (раніше – Партія регіонів).

Конкуренцію переможцям склало ТОВ «Техрембуд» Миколи Романа. З 2008 року фірма перемогла на тендерах портів на суму 203,17 млн грн., з яких 74,05 млн грн. – у Маріупольського морпорту.

Читайте також: Заступник голови Нацполіції побудував шикарний будиночок під Києвом (ВІДЕО)