Події
29 лютого 2016
Миттєва реакція: Держдума хоче ліцензувати працю нянь через трагедію в Москві
Член комітету з питань сім'ї, жінок і дітей Олексій Лисяков впевнений, що історія із загибеллю дитини від рук власної няньки стане показовою.
news-image

Сьогоднішня трагедія, яка розігралася на вулиці Народного Ополчення в Москві, де няня жорстокого розправилася з чотирирічної Настею, може спонукати депутатів Держдуми прийняти закон про ліцензування діяльності найманих працівників по догляду за дітьми. Про це LifeNews розповів член комітету нижньої палати з питань сім'ї, жінок і дітей Олексій Лисяков, пише «Є!».

Ідея про ліцензування роботи нянь і раніше обговорювалася в Держдумі, але після цього жахливого випадку у всіх 450 депутатів виникне бажання впорядкувати їх діяльність, - переконаний парламентарій. - Зокрема, вони будуть проходити регулярне медичне обстеження і мати медичні книжки.

Тим часом, за інформацією LifeNews, няня-вбивця мала всі дозвільні документи для роботи в Росії. Але, за словами депутата, жорстокий вчинок жінки видав в ній психічно хвору людину, а це означає, що, швидше за все, медичну книжку вона могла нелегально придбати "в переході".

Разом з тим депутат категорично не рекомендує батьками покладатися на власне чуття при оцінці психічної стабільності найманого працівника.

Нагадаємо, жорстоке вбивство сталося сьогодні рано вранці в квартирі житлового будинку на вулиці Народного Ополчення. Підозрювана працювала у сім'ї нянею. Дочекавшись, поки батьки підуть разом зі старшою дитиною, вона вбила сплячу Настю. Потім Гюльчехра підпалила всю квартиру і пішла, сховавши в поліетиленовий мішок відрізану голову дитини. Після вона вирушила до станції метро «Жовтневе поле», де стала загрожувати підірвати себе і кричати, що вбила дитину.

Читайте також: Московська няня-вбивця знаходиться під дією наркотиків - поліція