Події
29 лютого 2016
У Росії офіцер вимагав гроші на віртуальний танк
Суд Пермського гарнізону визнав 25-річного старшого лейтенанта винним в шахрайстві по відношенню до двох студентам місцевого військового вузу.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на російські джерела, офіцер - начальник місцевої їдальні - захоплювався грою в комп'ютерні танкові бої.

Для впевнених перемог йому не вистачало потужної техніки. Старший лейтенант вирішив придбати віртуальний танк - з тих, що билися на стороні німецького вермахту. Однак для цього були потрібні гроші.

Побачивши кращого студента-першокурсника в недозволеному місці, він почав погрожувати йому тим, що того виженуть з вузу. Але тут же запропонував інший варіант - студент віддає йому 2800 рублів, і на цьому справа заминається. Злякавшись, хлопець віддав йому гроші.

Але на покупку улюбленої моделі грошей як і раніше не вистачало. Тоді офіцер скористався послугами ще одного першокурсника. Той розмовляв по телефону в недозволений час. Погрожуючи йому відрахуванням, старший лейтенант змусив студента перерахувати на її рахунок у танковій грі 3000 рублів.

Начальник їдальні припинив переслідування студентів, коли купив віртуальний танк.

Однак про ситуацію дізналися співробітники військово-слідчого відділу по Пермському гарнізону. Після перевірки щодо старшого лейтенанта-гравця порушили кримінальну справу за статтею 159 КК РФ (шахрайство).

Свою провину він визнав, гроші студентам повернув, - говорить Сергій Афанасьєв, керівник військово-слідчого відділу. - Його самого оштрафували на 50 тисяч рублів і припинили кримінальне переслідування у зв'язку з амністією.

Повідомляється, що зараз любитель гри в інтернет-битви переведений для подальшої служби на Північний Кавказ.

Читайте також: У Чечні декілька сотень місцевих солдатів зі стріляниною побили військових РФ (ВІДЕО)