Події
1 березня 2016
Няня, що вбила у Москві дитину, мала діагноз «шизофренія»
Жінка якимось чином брала медичні довідки про задовільний стан здоров'я.
news-image

38-річна уродженка Узбекистану Гюльчехра Бобокулова, затримана в Москві з відрізаною головою чотирирічної дівчинки, страждала на шизофренію і не могла знайти собі роботу на батьківщині через діагноз. Про це повідомив "Московському комсомольцю" дільничний узбецького села, де проживає сім'я Бобокулових, передає «Є!».

"У нас Гюльчехра усі знали. Жінка була дивна, м'яко кажучи. Цьому є пояснення: у неї ж діагноз" шизофренія ". Вона давно стояла на обліку в психоневрологічному диспансері, довідка у неї відповідна була", - розповів дільничний.

Більш того, за словами міліціонера, про її діагноз знали всі, і з цієї причини вона "раніше тут на роботу не могла влаштуватися".

У Москві їй, ймовірно, вдалося обдурити медкомісію.

"Розмови такі у нас тут ходили. Виписок з психдиспансеру вона з собою не взяла. Нікому про своє захворювання не повідомила", - зазначив міліціонер.
"Дивні речі з нею відбувалися саме по весні. Як тільки справа до весни наближався, батьки намагалися укласти її в психіатричну клініку. Пильно стежили за дочкою. У неї захворювання розвивалося поступово. Раніше якось не особливо було помітно. З роками стало прогресувати" , - повідомив дільничний.

У 2000 році Бобокулову офіційно визнали неосудною. Перед цим "вона провела в психлікарні два роки", стверджує дільничний. У 2002 році вона офіційно розлучилася з чоловіком.

На свята жінка іноді приїжджала в село, де у неї залишилися троє дітей: найстаршому - 20 років, він живе з батьками Гюльчехра, молодший і середній живуть з батьком.

На те, що після розлучення з першим чоловіком, родичі забрали у неї трьох дітей, сама Гюльчехра Бобокулова поскаржилася на допиті. Вона розповіла, що з першим чоловіком прожила в шлюбі 12 років. Після розлучення один син живе з дідом, другий залишився з першим чоловіком, а третього, як каже Бобокулова, колишній чоловік "подарував своїй сестрі", а саму її родичі вигнали на вулицю.

У Москву на заробітки Гюльчехра Бобокулова приїхала близько трьох років тому, тут вона познайомилася з уродженцем Узбекистану, який став її другим, цивільним, чоловіком. З ним вони бачилися всього два рази в тиждень, так як у нього була сім'я. Чотири місяці тому чоловік поїхав на батьківщину, і з тих пір Бобокулова його не бачила.

Родині загиблої дівчинки Бобокулову порадили знайомі, вона пропрацювала там близько двох років, і весь цей час "справляла враження доброї, скромної і абсолютно адекватною жінки", повідомила знайома родини. Батьки дівчинки повністю довіряли няні, навіть вважали членом сім'ї:

"Її звали просто Гуля. Вони жили в одній квартирі".

Батьки дівчинки спеціально зняли "простору трикімнатну квартиру, щоб усім вистачило місця".

Повідомляється, що Бобокулова не займалася вихованням дитини, а просто допомагала по господарству і сиділа з дівчинкою, при цьому зазвичай залишалася з нею ненадовго.