Події
2 березня 2016
Москаль перейменував у закарпатському селі вулицю Леніна на вулицю Леннона
Деякі назви вулиць голова Закарпатської ОДА змінив на свій розсуд.
news-image

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження про перейменування вулиць в населених пунктах області в рамках виконання закону про декомунізацію. Про це повідомляє сайт Геннадія Москаля, передає «Є!».

З повним списком нових назв вулиць можна ознайомитися на сайті.

Вулицю Колгоспну в Міжгір'ї перейменували на вулицю Томаша Масарика, президента Чехословаччини періоду входження в неї Закарпаття. Вулиця Калініна в селі Калини Тячівського району перейменували на вулицю Калинову, - наголошується в повідомленні.

А вулиця Леніна в селі Калини перейменовано на вулицю Джона Леннона, музиканта гурту The Beatles.

Маса прокомуністичних вулиць в Закарпатті так і залишилися не перейменованими місцевими органами влади, хоча на це законом Про декомунізації відводилося до півроку, - зазначив Москаль.

За його словами, з 22 лютого повноваження щодо перейменування вулиць перейшли до нього, як голові ОДА.

Кілька вулиць із зазначеного списку змінені за пропозицією сільських громад, вони не встигли оформити перейменування в відведений законом термін. А решта, в тому числі вулиці на честь загиблого в АТО Віктора Маркуся, президента Чехословаччини Томаша Масарика, видатних угорських і румунських діячів літератури і мистецтва , а також учасника Beatles Джона Леннона я змінив на свій розсуд, - розповів Москаль.
Читайте також: В Уряді Франції заявили, що не мають відношення до візиту мера Ялти в Ніццу