Україна
2 березня 2016
Раймонд Паулс має намір змінити ім'я
В уряді Латвії стало занадто багато тезок.
news-image

Прославлений композитор, колишній міністр культури і екс-кандидат на пост президента Латвії Раймонд Паулс на 81-му році задумався про зміну імені. Він хотів би, щоб його звали Ояр - це ім'я батьки хотіли дати йому в якості другого, повідомляє «Є!».

"У мене два імені - Раймонд і Ояр. Батьки сварилися, але за радянських часів не дозволяли два імені, залишили Раймонд. Мама говорила, що в селі всіх биків Оярами звали. А зараз я хочу знову поміняти ім'я на Ояра. Занадто багато стало Раймондів у правлячих колах. Президент Раймонд Вейоніс, міністр оборони Раймонд Бергманіс. Ще хтось. І кожен день це ім'я десь звучить. Хотів міняти на Ояра ", - наводить РІА" Новости "цитату з інтерв'ю Паулса радіостанції Baltkom.

Маестро не впевнений, що у нього вийде це зробити. Крім того, на його думку, справжнє ім'я закріплюється за людиною в шкільні роки.

"Є імена, які дуже складно вимовляти, а в школі пацани відразу оброблять. Я в школі був Mazais (Малої). Іноді сцена вимагає, якщо не звучить ім'я, якщо це виправдано, то чому б не поміняти? Завжди хочеться, щоб коротше було . Деякі латиські прізвища взагалі складно вимовляти ", - пояснив композитор.