Світ
3 березня 2016
У шведському королівському сімействі оголосили ім'я новонародженого принца
Вага малюка - 3 655 м, зріст - 52 см.
news-image

У спадкоємиці шведського престолу принцеси Вікторії та її чоловіка, принца Даніеля 2 березня о 20:28, народився син, передає «Є!» із посиланням на Радіо Швеція.

Вага малюка -3 655 м, зріст - 52 см. Мама і дитина почувають себе добре.

Отже, у чотирирічної принцеси Естель з'явився молодший братик, а спадкова принцеса (і майбутня королева Швеції) і її чоловік стали батьками двох дітей.

На прес-конференції ввечері в середу принц Даніель розповів, що він сам перерізав новонародженому пуповину, що всі, зрозуміло, дуже раді і щасливі, що це знаменний день для всієї родини. І додав, що він захоплений своєю дружиною.

Я дійсно під великим враженням, ви - жінки, справжня, природна, сила, - сказав помітно схвильований батько.

Він подякував усім за допомогу і поздоровлення, але звернувся до преси з проханням поважати їхнє приватне, особисте життя.

Я просив про це і в минулий раз, і ви врахували наші побажання, за що я вам вдячний, - сказав принц Даніель.

Історик Фабіан Перссон / Fabian Persson, експерт з династії Бернадотів, сказав, що новонароджений принц є третім у престолонаслідуванні. Після принца Карла-Філіпа (брата спадкової принцеси Вікторії) і своєї старшої сестри Естель, після якої він може отримати корону, якщо у неї не буде дітей.

Наразі принцесу Вікторію вже виписали з Каролінської лікарні, і вона перебуває вдома, в палаці Хага.

О 12:00 на честь новонародженого принца з острова Шепсхольмен був проведений салют - 21 гарматний залп. Одночасно гармати салютували в наступних шведських містах: Буден, Хернёсанд, Карлскруна і Гетеборг.

Після салюту, з 13:00 до 16:00 бажаючі можуть прийти до палацу, щоб розписатися в книзі поздоровлень.

Король Швеції Карл XVI Густав (дідусь маленького принца) офіційно оголосив ім'я, вірніше, імена новонародженого, його титул і як його будуть називати, тобто яке з даних імен буде першим, або "головним":

Повне ім'я маленького принца Оскар Карл Улоф. Титул: герцог провінції Сконе. А називати його будуть просто "Оскар", - сказав король.