Суспільство
3 березня 2016
Маріупольські депутати відмовились назвати вулицю на честь Героїв АТО
На сесії Маріупольської міськради виникла суперечка з питання виконання закону про декомунізацію.
news-image

Під час п'ятої сесії депутати партії Сила людей запропонували перейменувати вулицю Маршала Жукова на вулицю Героїв АТО. Спочатку цю вулицю не планували перейменовувати, повідомляє «Є!» з посиланням на "Новости Донбаса".

Міський голова Вадим Бойченко під час обговорення наполягав, що спочатку потрібно провести громадські слухання та опитування жителів.

На сесії спочатку були присутні представники ВСУ. Командир загиблого маріупольського бійця Андрія Назаренко заявив, що йому соромно, що депутати не бажають обговорювати це питання.

Після цих слів військові покинули засідання. За словами командира, побратими загиблого Назаренко повинні були отримати від депутатів міськради його посмертну нагороду. Але через позицію депутатів, вони відмовилися від цього.

Після гарячих обговорень більшість депутатів все ж проголосували проти внесення цього питання до порядку. Секретар міськради Степан Махсма заявив, що пізніше проведуть громадські слухання з питання перейменування вулиці Маршала Жукова.

Восени 2015 року в місті пропонували перейменувати проспект Ілліча на проспект Героїв АТО. Але в той час всього 2% опитаних жителів були "за".

Читайте також: Москаль перейменував у закарпатському селі вулицю Леніна на вулицю Леннона