Події
4 березня 2016
У МЗС Болгарії спростували історію із запрошенням на свята президента Туреччини
Автором матеріалу був 42-річний блогер.
news-image

Історію із запрошенням президента Туреччини в Болгарію на святкування 138-ї річниці Визволення країни від османського ярма в Російсько-турецькій війні 1877-1878 рр, придумав блогер. Про це повідомляє газета Standart, передає «Є!»

Нікому не відомий сайт bultimes.com (The Bulgarian Times) повідомив, що на вершину Шипки (на святкування 138-ї річниці визволення Болгарії в Російсько-турецькій війні) запрошений президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Інформацію поширили численні видання.

Виявилося, однак, що автором матеріалу був 42-річний блогер Крум Фільовскі, активний учасник різноманітних акцій протесту, - пише газета.

Поширену сайтом інформацію про запрошення президента Туреччини на святкові заходи спростувала офіційний представник МЗС Болгарії Бетіна Жотева. Вона заявила, що глави іноземних держав на заходи не запрошувалися.

В офіційних заходах беруть участь глави дипломатичних місій, акредитованих в Софії. Всі чутки про запрошення на святкування президента Туреччини - груба маніпуляція, яка не відповідає дійсності", - сказала Жотева.
Ці гібридні сайти не мають ні власника , ні контактів і їх завдання - лише поширення брехні, - додала вона.
Читайте також: Мешканець Придністров'я, що розшукується за тероризм, намагався незаконно потрапити в Україну (відео)