Події
4 березня 2016
Тепер ФСБ РФ наполягає, що вбивство нянею 4-річної дівчинки було терактом
ФСБ Росії в справі про вбивство нянею Гульчехрою Бобокуловою чотирирічної дівчинки в Москві вважає пріоритетною версію про теракт.
news-image

Про це розповіли агентству РБК два джерела в спецслужбі і людина, знайома з ходом розслідування, пише «Є!».

ФСБ офіційно не коментує цю справу. Поки Бобокулову підозрюють тільки в убивстві малолітнього, який свідомо для винною перебував в безпорадному стані.

У той же час один із співрозмовників говорить, що зараз силовики перевіряють, чи була Бобокулова пов'язана з екстремістами. Пріоритетною для цієї групи оперативників є версія, що в одній із заборонених в Росії організацій міг складатися її цивільний чоловік з Таджикистану. Якщо буде доведено, що Бобокулова скоїла злочин під його впливом, то тоді їй пред'являть звинувачення в тероризмі.

Співрозмовник, близький до ФСБ, називає Бобокулову "живою бомбою" і стверджує, що з нею працювали вербувальники. Він наполягає: саме під їх впливом вона і зважилася на злочин.

Вплив вербувальників не виключив і колишній начальник управління ФСБ по боротьбі з міжнародним тероризмом Юрій Сапунов, але не став вдаватися в деталі.

Інший співрозмовник, знайомий з попередніми висновками ФСБ, вважає, що задумка вербувальників вдалася: злочин викликав широкий резонанс в суспільстві.

Це такий ужастик, який ніхто і уявити собі не міг, - пояснює джерело.


Нагадаємо, 29 лютого в Москві біля станції метро Жовтневе поле жінка з головою вбитої дитини в руках почала кричати "Аллах Акбар". Спочатку правоохоронцями розглядалася версія психічного захворювання (шизофренії) затриманої, але вчора до мережі потрапило відео допиту, де жінка зізнається, що хотіла таким чином помститися Путіну за вбитих мусульман.

Читайте також: Няня, яка відрізала дитині голову, заявила, що помстилася Путіну (відео)