Події
4 березня 2016
Сакварелідзе повертається до «діамантових прокурорів»: керуватиме скандальною справою
Заступнику генерального прокурора України - прокурору Одеської області Давиду Сакварелідзе доручили особисто взяти участь в розгляді судом і підтримці держобвинувачення в провадженні справи про «діамантових прокурорів».
news-image

Як повідомили в прес-службі ГПУ, виконуючий обов'язки генерального прокурора Юрій Севрук призначив Сакварелідзе старшим групи прокурорів у справі щодо заступника прокурора Київської області Олексія Корнійця, заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і підприємця Валерія Гібаленко, пише «Є!».

Сакварелідзе керуватиме діями інших прокурорів у цій справі.

У зв'язку з реорганізацією управління з розслідування кримінальних проваджень щодо працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної прокуратури України змінено склад групи прокурорів, які здійснювали процесуальне керівництво у кримінальній виробництву щодо Корнійця, Шпакіна і Гібаленко, - йдеться в повідомленні.
З огляду на значний суспільний резонанс і підвищена увага громадськості до зазначеного кримінального провадження, з метою недопущення тиску на прокурорів, Севрук доручив Сакварелідзе особисто взяти участь у його розгляді судом і підтримці в ньому державного обвинувачення, - додали в ГПУ.

Нагадаємо, Шапакіна і Корнієць були затримані в результаті спільної спецоперації ГПУ і СБУ 5 липня.

За даними прес-центру, СБУ у затриманих вилучили близько 500 тис. доларів і коштовності. Встановлено, що вони вступили в корупційний зговір і отримали хабар в розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку у підприємства, яке займалося видобутком піску в Київській області, ніж заблокували його роботу. За «допомогу» в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США.

Під час обшуків у першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ вилучили 400 тис. доларів, а у заступника прокурора Київської області - значна кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцем запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави в розмірі 3,2 млн грн. Цей же суд обрав Шапакіна запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави в розмірі 3 млн грн.

Цивільній особі, яке було затримано разом з Шапакіна і Корнійцем, - Гібаленко - Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою за підозрою у хабарництві і з правом внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

Читайте також: Сакварелідзе заявив, що Одеський портовий завод змусили взяти 5 мільярдів гривень непотрібного кредиту