Світ
5 березня 2016
Представник пентагону розповів, чому США не надають Україні зброю
Також він висловив думку, скільки років може зайняти повернення Криму.
news-image

Нещодавно Майкл Карпентер надав інтерв'ю "Голосу Америки", пише «Є!».

У ньому він зазначив, що США будуть намагатися повернути Україні Кримський півострів, навіть якщо на це підуть багато десятків років. Помічник міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії наголосив, що США вважають незаконною анексію Криму, а також підкреслив, що події в Донецькій та Луганській областях виникли не спонтанно, а через пряме втручання РФ із самого початку. 

За його словами, США по відношенню до Росії застосовують жорстку політику невизнання, підкріплену відповідними санкціями. Також він зазначив, що проблеми на тимчасово неконтрольованих Україною територіях не мають військового вирішення. Питання повернення Кримського півострова чиновник вважає довготривалим.

Окрім того, Майкл Карпентер розповів, чому Америка не надає зброю. За його словами, першочергова задача США полягає у навчанні ЗСУ, щоб зробити їх у майбутньому більш боєздатними та сумісними зі стандартами НАТО. Також він зазначив, що багато років армія України була послаблена через велику корупцію, погане командування, брак ресурсів. Це призвело до того, що під час військового втручання Росії ЗСУ не змогли нормально захистити себе. Виправлення цього є завданням США. Чиновник Пентагону наголосив, що з початку російської агресії США допомогли України 265 мільйонами доларів.