Політика
8 березня 2016
Столтенберг розповів, якими будуть відносини між Україною та НАТО
Сьогодні у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав постійних представництв під головуванням Генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга.
news-image

Як повідомляє «Є!», міністр оборони України Степан Полторак провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО.

За словами Столтенберга, Альянс продовжуватиме надавати підтримку Україні в реформуванні її оборонної сфери і посилення здатності її Збройних Сил.

НАТО займає принципову позицію щодо забезпечення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, - підкреслив Столтенберг. - Альянс збільшує взаємодію з Україною, в тому числі, з надання їй допомоги в рамках існуючих і перспективних проектів та ініціатив співпраці. Це стосується, зокрема, як їх кількості, так і якості. Трастові фонди, консультативна допомога радників Альянсу в Україні залишатимуться потужними інструментами, які є в розпорядженні НАТО. Альянс закликає Україну продовжувати курс реформ сектора безпеки і оборони, і буде залишатися її надійним партнером в цьому питанні.

За підсумками засідання комісії сторони уточнили план спільних дій на період до Варшавського саміту Альянсу, який відбудеться в липні цього року.

Читайте також: Президент привітав українок зворушливим відео (ВІДЕО)