Суспільство
9 березня 2016
Водії заблокували дороги перед кількома КПП
Автомобілісти з міжнародною реєстрацією обурені рішенням закарпатської митниці.
news-image

На декілька годин була паралізована робота контрольних пунктів пропуску "Ужгород", "Солотвине", "Березневе", "Вишнє Німецьке", повідомляє «Є!».

Власники автівок з міжнародною реєстрацією раз на п'ять днів повинні перетинати український кордон. 95 стаття митного кодексу серед місцевих водіїв називається "пересічкою".

До 1 березня цього року водії мали можливість отримати відстрочку цієї процедури при наданні довідки з СТО. Однак нещодавно на закарпатських КПП припинили прийняття таких довідок та почали вимагати додаткові документи, що призвело до обурення серед автомобілістів.

За словами активістів, вони мітингують в такий спосіб не тільки проти рішення митників, а й взагалі проти такого явища як "пересічка". Водії вимагають зустрічі з керівництвом митниці, щоб врегулювати ці питання.

За інформацію, під КПП "Ужгород" автоводії планують ночувати. Зустріч з керівництвом їм пообіцяли організувати 10 березня о 10 годині ранку. Активісти у свою чергу заявили, що продовжать блокувати дорогу, доки ця зустріч не почнеться.