Київ
10 березня 2016
Київрада хоче, щоб забудовники ділилися квартирами з містом
Київрада просить Верховну Раду зобов’язати забудовників столиці передавати місту 1% житла для поповнення житлового фонду міста.
news-image

Відповідне звернення на засіданні 10 березня підтримали 74 депутати, повідомляє «Є!».

Зокрема, ВР просять внести зміни до закону "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо пайової участі при житловому будівництві.  

Передбачається, що ці зміни дозволять органам місцевого самоврядування вимагати від замовника будівництва надання частини житла для вирішення соціальних і житлових проблем міста.

На думку ініціатора звернення секретаря Київради Володимира Прокопіва,такий механізм дозволить поступово вирішити питання забезпечення житлом учасників АТО, чорнобильців та черговиків.

Яке повідомляє прес-служба Київради, за документом, замовник будівництва (інвестор) зобов'язується тимчасово 2022 року передавати безоплатно до комунальної власності відповідного населеного пункту частину житлових приміщень у спорудженому будинку в межах від 1% до 1,25 % від загальної площі житлових приміщень такого будинку.

У профільних комісіях Київради підрахували, що таким чином Київ зможе отримувати до 200 квартир на рік.

При цьому норми, що стосуються передачі пайової участі на розвиток інфраструктури (4% від кошторисної вартості житлового фонду, та 10% - нежитлового) зберігаються.

Відзначається, що зміни до закону не поширюватимуться на багатоквартирні будинки, де умовами інвестконкурсу уже передбачено передачу житлових приміщень.

Закон стосуватиметься всіх забудовників, які ще не ввели в експлуатацію будинок.

Передати житло місту вони будуть повинні упродовж 2 місяців після введення будинку в експлуатацію.

Читайте також: Сьогодні Київрада розірвала договір оренди земельної ділянки біля метро «Осокорки»