Події
10 березня 2016
Автори фейкового листа Порошенка вихваляються, що змусили Савченко припинити голодування
Фейковий лист президента України до Надії Савченко нібито виявився розіграшем російських пранкерів.
news-image

Російські ЗМІ повідомляють, що лист від імені президента України Петра Порошенка, в якому він нібито попросив Надію Савченко припинити голодування, виявився розіграшем пранкери, пише «Є!».

Так, за словами Олексія Столярова, більше відомого як пранкер "Лексус", в телефонній розмові з адвокатом підозрюваної той погодився передати лист від українського лідера, а також пообіцяв, що вона визнає свою провину до оголошення вироку російським судом.

У нас є два записи - запис з адвокатом Марк Фейгін і прес-секретарем Порошенко (Святославом Цеголко - прим.ред.). Записи досить кумедні, - розповів RT пранкер Столяров.


За його словами, з Фейгіним вони ніби домовлялися про те, що той особисто передасть лист від Петра Порошенка, в якому буде сказано, що Савченко необхідно терміново припинити голодування і визнати свою провину. Проте він підтверджує, що Надія на останнє не погодилась.

Зв'язалися з Фейгіним, обговорили, вночі почали писати лист, потім його перевели на українську. З ранку він відразу поїхав зачитувати лист. Завдяки цьому листу голодування у Надії припинилася. Провину вона не стала визнавати, тому що це питання принципове, але Фейгін заявив, що він за тиждень зможе її в цьому переконати. Тобто йому потрібно ще тиждень, щоб вона визнала свою провину до оголошення вироку, - пояснив Столяров.


Після чого адвокату зателефонував справжній Цеголко і почав дізнаватися, звідки з'явилися такі заяви, однак, як зазначив пранкер, Фейгін не повірив, що це був діючий прес-секретар Порошенка.

За словами Столярова, в адміністрації Порошенко сумнівалися - підтвердити або спростувати несправжній лист протягом усього дня.

Проте в кінці дня вони вирішили сказати, що це був фейк, тому що, мабуть, президент Порошенко наполіг на цьому, - додав пранкери.

Нагадаємо, сьогодні вранці Надія Савченко припинила сухе голодування. Її адвокат Марк Фейгін заявив, що на це рішення вплинуло прохання президента України Петра Порошенка і розмістив лист у Фейсбуці. Також в листі нібито Порошенко пропонує Савченко після звільнення пост в силових структурах.

Проте згодом повідомив, що цей лист є підробкою, а сама ситуація інспірована спецслужбами РФ.

 

Читайте також: Фейгін заявив, що йому передали підроблений лист від Порошенка