Україна
10 березня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

Доповідь про військові злочини росіян

Депутат польського Сейму, заступник голови міжпарламентської асамблеї Польщі та України Малгожата Госевська повідомила що вже в квітні представлять в Гаазі доповідь про військові злочини РФ на Донбасі. Про це політик заявила сьогодні в інтерв'ю "Радіо Польща".

Зокрема Малгожата Госевська сказала:

"Вже скоро настане той день, коли доповідь буде представлена в Гаазі. Цей документ містить докази російських військових злочинів в Україні. Доповідь - це лише частина свідчень, але ми представимо повні свідчення конкретних людей - жертв цих злочинів, у яких є імена і прізвища. Ми також представимо досьє на військових злочинців. Сподіваюся, що Гаазький трибунал оголосить їх у розшук і покарає"

Нагадаємо, 18 грудня 2015 року Малгожата Госевська вже опублікувала доповідь «Російські військові злочини в Східній Україні в 2014 році».

Савченко зупинила голодування

Українська полонянка Надія Савченкo, яку незаконно судять у російському Донецьку припинила сухе голодування.

Прo це в Twitter пoвідoмив oдин з її адвoкатів Микoла Пoлoзoв.

«Слава Богу Надя Савченко припинила сухе голодування. На її рішення вплинула прохання Петра Порошенка і всіх хто її підтримав!», – написав Микoла Пoлoзoв.

В той же час інший адвокат української льотчиці Марк Фейгін розповів, яку мету Надія переслідувала своїм голодуванням.

«Вона вважає це не поступкою, а перемогою. Надія розраховує, що за ті дні, які пройдуть до оголошення вироку, тиск, який чиниться на російське керівництво міжнародним співтовариством, не ослабне. І зрештою, яким би не був вирок, коли він набуде чинності, з'явиться можливість її відправки додому», - заявив Фейгін в інтерв’ю одному з видань.

Наталія Яресько відмовилася коментувати своє можливе прем'єрство

Міністр фінансів України Наталія Яресько відмовилася коментувати інформацію про своє можливе призначення на посаду прем'єр-міністра України.

Про це політик заявила в ході 12 міжнародній конференції Dragon Capital.

«Уряд не в кризі. Останні 15 місяців ми працювали дуже напружено. Ми провели важливі структурні реформи. Чи було їх досить? Ні. Роботи більше, ніж достатньо. Але спекуляції зараз не те, що нам потрібно. У нас діючий уряд, і ми працюємо кожен день. А спекуляції можуть якраз посилити кризу», - заявила Яресько.

При цьому міністр фінансів відмовилася підтвердити або спростувати інформацію про свою участь в переговорах про формування нового Кабміну.

Суд знову заарештував пенсійний рахунок Азарова в Ощадбанку

Сьогодні на офіційному сайті Генпрокуратури повідомили, що Печерський райсуд Києва повторно заарештував пенсійний рахунок екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Це рішення одразу прокоментував Міністр соціальної політики України Павло Розенко, заявивши, що ані виплат, ані нарахування пенсії колишньому прем’єр-міністру Азарову не здійснюються і не здійснюватимуться.

«Пенсійний фонд не виплачує і не нараховує пенсій ні Януковичу, ні Азарову, ні Пшонці. І нараховувати не буде», - написав він у своєму twitter.

Автор: Євген Ігнатенко